Bydgoszcz stolicą HoReCa – Targi Gastro-Hotel
fot. archiwum.
Hotelarze, restauratorzy, profesjonaliści z cateringu – przedstawiciele tzw. branży HoReCa spotkają się w Bydgoszczy podczas Targów Gastro-Hotel, które odbędą się w obiektach Zawiszy w dniach 26-28 października. Impreza to także pokazy, szkolenia i konkursy – atrakcji dla odwiedzających nie zabraknie.
REKLAMA
Gastro-Hotel to impreza, która odbywa się każdego roku w pięciu miastach Polski, w tym roku po raz pierwszy zagości nad Brdą. Patronat honorowy nad przedsięwzięciem objął prezydent Rafał Bruski. Prezentacje sprzętu dla gastronomii, wyposażenia zaplecza kuchennego, akcesoriów dla gastronomii, wyposażenia sal restauracyjnych, odzieży gastronomicznej, produktów i półproduktów dla gastronomii, cukiernictwa, lodziarstwa i piekarstwa – to tylko niektóre punkty programu imprezy. To również wymiana doświadczeń, okazja do nawiązania kontaktów i kompendium wiedzy o trendach w tej dynamicznie rozwijającej się branży.
Organizatorzy wraz ze Stowarzyszeniem Kucharzy Kujaw i Pomorza zaplanowali także dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku w ramach „Kuchni Mistrzów”. Na targach będzie działać Akademia Carvingu, czyli sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach. O zwyczajach i historii kuchni zbójnickiej opowie Beskidzki Klub Kulinarny. Miłośnicy sztuki barmańskiej zobaczą pokazy speed-baru, a dla hotelarzy i gastronomów przygotowana została oferta szkoleń.
Targi odbędą się w obiektach Zawiszy, w dniach 26-28 października (środa-czwartek w godz. 10.00-17.00 i w piątek 10.00-15.00).
Szczegóły i program: www.gastro-hotel.pl.
Źródło: UM Bydgoszcz
Organizatorzy wraz ze Stowarzyszeniem Kucharzy Kujaw i Pomorza zaplanowali także dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku w ramach „Kuchni Mistrzów”. Na targach będzie działać Akademia Carvingu, czyli sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach. O zwyczajach i historii kuchni zbójnickiej opowie Beskidzki Klub Kulinarny. Miłośnicy sztuki barmańskiej zobaczą pokazy speed-baru, a dla hotelarzy i gastronomów przygotowana została oferta szkoleń.
Targi odbędą się w obiektach Zawiszy, w dniach 26-28 października (środa-czwartek w godz. 10.00-17.00 i w piątek 10.00-15.00).
Szczegóły i program: www.gastro-hotel.pl.
Źródło: UM Bydgoszcz
PRZECZYTAJ JESZCZE