Jesień na frymarku
fot. Nadesłane
W najbliższą niedzielę odbędzie się kolejny jesienny Frymark bydgoski. Szykuje się kilka nowości: m.in. produkty bezglutenowe i sery krowie, z pewnością będą ryby wędzone, warzywa i owoce ekologiczne, przetwory z mleka koziego raz masLOVE - masło klarowane stworzone z ekologicznego masła śmietankowego.
REKLAMA
Zapraszamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej www.FrymarkBydgsoki.pl gdzie regularnie publikujemy przepisy w których korzystamy m.in. z frymarkowego dobra.
Zapraszamy - same pyszności!
Frymark to cykliczny jarmark z produktami ekologicznymi, regionalnymi i rękodziełem. Odbywa się regularnie, co dwa tygodnie, w bydgoskim klubie Mózg.
Na Frymarku posmakujecie m.in.:
miodów
nalewek
soków tłoczonych
chlebów pieczonych na zakwasie i bez
wędlin – najlepszych pod słońcem
produktów rodem z leśniczówki
syropów
przetworów z warzyw i owoców
przetworów mlecznych z krowiego mleka
serów i twarogów z mleka koziego
domowych wypieków
jaja – lepiej zabierzcie wytłoczki
ekologicznej kapusty i ogórków kiszonych
olei tłoczonych na zimno – duży wybór
Pozachwycacie się:
niebanalnym rękodziełem: szytym, malowanym, szydełkowanym
Spotykamy się w niedzielę 12 października o godzinie 11 w bydgoskim klubie
Mózg.
PRZECZYTAJ JESZCZE